Koenigsegg Agera One:1 novi nacrti

Očekuje se da će Koenigsegg Agera One:1 biti naspektakularniji model koji je ikada izašao iz proizvodnih pogona švedske kompanije. Nakon skice koju smo videli u novembru prošle godine, sada su u javnost procureli novi nacrti ovog super automobila...

Već šest mesecu unazad,  Agera One:1 je misterija, koncept obavijen velom tajne, činjenica da se kompanija još nije zvanično oglasila u vezi njega govori sama za sebe. Ipak, ako ništa drugo, ova 4 nacrta koja su se pojavila na internetu, daju nam mašti na volju i pružaju mogućnost da sami nagađamo i bar malo odgonetnemo misteriju ovog vozila.

U priloženom po prvi put imamo priliku da vidimo zadnji deo automobila, tj. njegov zadnji spojler, kao i pogled na vozilo iz ptičije perpektive, čto nam daje mogućnost da sklopimo potpunu sliku, barem dok Koenigsegg ne prekrši zavet ćutanja i otkrije nam nešto više.

Glasine kažu da će imati 1 efektivnu konjsku snagu po svakom kilogramu automobila.  Super-Agera sa petolitarskim V8 motorom isporučivaće neverovatnih 1400 bhp (brake horse power). Regularna verzija od 1435 kolograma imaće 974 bhp. Predviđeno je da se napravi samo pet primeraka Agere a biće prodati na kineskom tržištu po ceni od 1.3 miliona funti.

M.D.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group