Kia Symphony - koncept koji ostavlja bez daha

Više slika

Više slika

Ukoliko ste smatrali da je model Stinger veoma lep, onda verovatno niste gledali dovoljno daleko u budućnost kompanije Kia...

Zapravo, mi smo potpuno sigurni i spremni da se opkladimo, da će u jednom delu karijere, nešto dalje uz put, južnokorejski proizvođač napraviti nešto što će izgledati kao ovaj model koji predstavlja sportski/hiperautomobil. Baš u toj kombinaciji.

To je gotovo neizbežno, sudeći prema tempu u kom se industrija razvija. Proizvođači automobila ne ostavljaju ni jedan kamen neprevrnut i ne deluju preterano zaplašeno kako bi se upustili u najluđe izazove, što nas dovodi do pretrpanih segmenta i obilja ponuda, što je odlično za sve kupce u svakom slučaju.

Sa tim na umu, postoji nešto u linijama ovog Symphony koncepta, što nije potpuno nerealistično, čak i za brend Kia, sve dok možemo shvatiti šta budućnost nosi i ne oslanjati se previše na trenutno stanje u industriji.

Kia je odavno uspela da potpuno iznenadi celokupnu javnost izbacivanjem prve genercije Cee’d modela sredinom prve dekade novog milenijuma, linije koju je pratila luksuzna limuzina u punoj veličini, K900, koja nije bila preterano loša, a sada, svet može kupiti Stinger GT, još jedan savršeni trkački model koji ne ostavlja previše mašti na volju. Sa tim u vezi, možemo slobodno zaključiti da će se kompanija na kraju ipak, okrenuti daleko ekstremnijim poljima i segmentima.

Za sada, Symphony ne deluje kao bilo šta što smo do sada mogli da vidimo od Koreanaca, iz razloga što ovo zapravo i nije model kreiran u njenim pogonima. Za dizajn ovog prototipa zadužen je Rodrigo Diago de Rozas, industrijski dizajner i saradnik brojnih brendova, koji je očigledno želeo da predstavi nešto što će se na trkačkoj stazi osećati kao kod kuće. U ovom projektu postoji nešto malo Mercedes Project One automobila, ukoliko samo uporedimo duge profile nalik betmobilima, jer sve ostalo na ovom modelu izgleda potpuno originalno i savršeno.

Očigledno je da ovaj koncept poseduje veoma aerodinamičan dizajn, koji omogućuje savršen protok vazduha oko rubova točkova, kako napred tako i pozadi. Ostale veoma zapažene dizajnerske karakteristike uključuju vrata u obliku galebovih krila i ultramasivni zadnji difuzor.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group