Kako bi Mercedes-Benz G-Class modeli izgledali da su kreirani deset godina ranije

Mercedes-Benz G-Class model je tokom poslednjih godina postao više od statusnog simbola, potpuno zasenjujući svaku drugu ponudu nemačkog proizvođača, ali on je on u svojoj biti ipak ostao izuzetno sposoban terenac, ekstremnih performansi...

Međutim, ono što je popularna G klasa mogla da bude da je kreirana 1969. godine umesto deset godina kasnije, ostaje pitanje na koje eksperti iz Abimelec Design žele da odgovore. Dizajneri ove kompanije kreirali su rendere G klase koja nije nastala kao derivat vojnog vozila, već kao automobil za bogate kupce sa fokusom na luksuzu.

Ukupan rezultat je krajnje interesantan i sveukupan dizajn potencijalne G klase iz 1969. godine neodoljivo podseća na današnju pre svega zbog kockastog oblika koji dele. Međutim, prednji deo klasičnog G modela nema gotovo ništa slično trenutnoj generaciji slavnog terenca i svoju inspiraciju duguje klasičnim Mercedes-Benz 600 Grosser linijama, sa velikom hromiranom maskom hladnjaka i kvad farovima sa hromiranim okruženjima. Prednji branik ove G klase takođe je dizajniran od istog svetlog metala.

Brojni drugi dizajnerski detalji uklopljeni su iz plejade vozila i stilova iz ere kasnih šezdesetih godina, a oni uključuju hrom širom retrovizora i rukohvata na vratima, sa točkovima koji su pozajmljeni od Mercedes-Benz 280 serije.

Iako se ne možemo vratiti kroz vreme kako bismo sami videli šta G klasa iz šezdesetih pruža tokom vožnje, možemo gledati malo dalje u budućnost kada će G-Class zvanično postati električna linija i debitovati sa svojim EQG modelom. Ovaj terenac se nalazi u razvoju već neko vreme i očekuje se da će stići na tržište tokom 2024. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group