Zerouno Targa izgleda savršeno na poslednjim fotografijama


Spreman za premijerno predstavljanje na sajmu automobila Geneva Motor Show sledećeg meseca, model je esencijalno otvorena varijanta Zerouno kupe verzije sa prošlogodišnjeg događaja...

Naravno, najveću razliku svakako predstavlja drugačija konstrukcija karoserije i nedostatak krova, umesto koga se iza dva sportska sedišta nalaze velike kupole i prominentan motorni prostor u kome se nalazi moćna V10 mašina zapremine 5,2 litre.

Kada već govorimo o motoru, moramo napomenuti da on proizvodi masivnih 610 ks i 560 Nm obrtnog momenta. Ova jedinica će najverovatnije biti spojena sa sedmostepenim menjačem duplog kvačila i pogonom na svim točkovima. Za sada ne postoje nikakve informacije o tome koliko je zapravo ovaj model brz, ali njegov kupe rođak može da ubrza od nule do stotke za svega 3,2 sekunde, pre nego što dostigne maksimalnu brzinu od 330 km/h.

Deo veoma impresivnih performansi ovog automobila nalazi se u ultra-laganoj karbonsko/aluminijumskoj šasiji, prekrivenoj panelima od ugljeničnih vlakana. Modeli takođe dolaze opremljeni dvadesetoinčnim aluminijumskim točkovima i karbonsko keramičkim kočionim sistemima.

Kompanija Italidesign nije potvrdila koliko će njihov novi model koštati, ali su istovremeno sugerisali da se cifra može porasti do 1,9 miliona evra, što će predstavljati veću cenu za oko 407.000 evra u poređenju sa kupe varijantom. Nevezano sa konačnom cenom ovog automobila, Zerouno Targa će definitivno predstavljati pun pogodak ovog brenda, a njegova proizvodna verzija će biti limitirana na svega pet primeraka, kao i u slučaju kupea.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group