Infiniti stupa u novu eru sa Q60 Project Black S konceptom

Više slika

Više slika

Q60 Project Black S model kompanije Infiniti, trenutno se nalazi u razvojnoj fazi...

Međutim, prošle godine smo imali priliku da premijerno vidimo ovaj model u konceptulanom maniru na sajmu atuombila Geneva Motor Show, a predstavio ga je direktor globalnih komunikacija ovog brenda, Štefan Vajnman lično.

Predstavljen na prošlogodišnjem švajcarskom događaju, Q60 Project Black S posedovao je Formula 1 tehnologiju i, kao što se moglo očekivati, podigao je veliku prašinu. Sa druge strane, gorak ukus nakon prekidanja Eau Rouge projekta i dalje je ostao u javnosti, tako da ovaj koncept nije predstavljao ništa više od pukih nagađanja.

Zaintrigirani onim što budućnost Project Black S automobila nosi, novinari su ove godine prilično pritisli menadžera kompanije Infiniti, a prema njegovim odgovorima, svi su zaključili da bi ova mašina uskoro mogla ugledati svetlost dana.

Daleko značajnije, Vajnman je izjavio da su radovi na kreiranju potpuno funkcionalnog prototipa ovog modela već završeni, ali je direktor takođe, ostavio sve prisutne bez odgovora na pitanje da li će ova linija ikada stići na proizvodne trake.

Baziran na seriji Q60 Red Sport 400, originalni Project Black S konceptualni automobil koristio je identičan trolitarski V6 motor sa dve turbine i 400 ks, kome je dodat hibridni sistem razvijan u saradnji sa Renault Sport Formula One timom, radi stvaranja kombinovane, maksimalne snage od 500 ks.

Ukoliko Infiniti uspe da pretvori Q60 Project Black S u realnost bez preterano velikih promena, u odnosu na konceptualnu varijantu, onda bi verovatno mogao postati direktan suparnik BMW M4 i Audi RS5 modelima.

Sada je pitanje dana kada ćemo ugledati prvi prototip nove, moguće, varijante krajnje interesantne linije ovog japanskog proizvođača, koja svako uvodi njegove linije u novu i veoma lepu budućnost elitnog brenda.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group