Infiniti razmatra Q30 hibrid

Više slika

Više slika

Infiniti je još jedanput pokazao da je veoma ozbiljan kada misli o svojoj liniji performansi baziranoj na Q60 projektu Black S koncepta prikazanog u Ženevi.

Sada se naveliko spekuliše da bi ovaj model mogao da uđe u proizvodnju, a pored svega što je o njemu već poznato, očekuje nas i nekoliko novina.

Sudeći prema izvorima koji dolaze sa australijskog tržišta, izvršni direktor kompanije Infiniti, Ronald Kruger, izjavio je da, vezano za ovaj veliki projekat brenda, koji je svoju premijeru imao u Švajcarskoj, sve ukazuje na to da su krenuli u pravom smeru, da imaju dobar prijem i zeleno svetlo na određenim tržištima.

Sa svim ovim u vidu, jedino još nedostaju informacije o tome kada bi ovakav projekat mogao biti pokrenut, ali će Q30 definitivno predstavljati bazu novog modela, pozajmivši mu šasiju koju inače deli sa Mercedes-Benz A klasom. Sa druge strane, umesto da se kompanija opredeli za turbo motor sa četiri cilindra, kao što je slučaj sa modelom AMG A45, Q30 hot hatch serija će verovatno uključiti hibridni pogonski sklop visokih performansi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group