Infiniti priprema novi koncept kupe model za Detroit

Više slika

Više slika

Kompanija Infiniti je uglavnom odustala od svoje serije sedan automobila, još od poslednjeg modela koji je kreirala u ovoj varijanti, sada već davne 2006. godine...

Ovaj brend, međutim, i dalje svojim kupcima nudi svoj Q70L automobil, ali on je u svakom smislu veći konkurent modelu Cadillac CT6, radije nego pravim takmacima, čistokrvnim sedan modelima koji su već ustaljeni na tržištu i dolaze iz pogona kompanija Audi, BMW i Mercedes.

Ova kompanija je flertovala sa ovom idejom koja se zasniva na novoj liniji limuzina u prošlosti, dok je 2014. godine čak predstavila svoj Q80 Inspiration koncept na Paris Motor Show sajmu automobila. Prošlo je tri godine od kada je ovaj automobil predstavljen, a direktor i šef dizajna kompanije Infiniti, Alfonso Albaisa, sugeriše da bi njegov brend mogao da iznenadi sve posetioce sledećeg North American International Auto Show sajma automobila koji će se održati sledeće godine.

Razgovarajući sa svetskim medijima, Albasa je izjavio: „U Detroitu mi ćemo pokazati nešto na ovu temu vezanu za segment sedan automobila, što će predstavljati pravo osveženje“. Dizajner je želeo da naglasi kako će automobil biti prelep i veoma seksi sedan koji dobija nove proporcije, zbog inovativnih tehnologija koje se danas koriste.

Ovo možda ne zvuči kao preterano mnogo informacija, ali svakako deluje kao da se Infiniti priprema za predstavljanje novog koncepta koji bi mogao biti preteča sledećoj generaciji linije sedan modela. Albaisine pomenute tehnologije takođe mogu biti veoma interesantne, jer one mogu delovati kao suptilno nalgašavanje svega što bi automobil mogao poseduje - možda će dobiti alternatnivni hibridni pogonski sklop, pa možda čak i potpuno električni motor, zašto da ne.

Ove informacije se uklapaju sa prethodnim glasinama koje ciljaju ka tome da bi Infiniti mogao da predstavi električni koncept u Detroitu, zajedno sa planovima za proizvodni model koji bi trebalo da startuje 2019. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group