Hyundai predstavlja svoj multifunkcionalni koncept

Više slika

Više slika

Kompanije Hyundai i Istituto Europeo di Design (IED) zajedno su predstavile najnoviji Kite koncept, na ženevskom sajmu automobila, Geneva Motor Show...

Prvi put predstavljen prethodnog meseca, Kite koncept je kreiran od strane 15 studenata kao deo njihovog master projekta u programu Transportnog dizajna. Oni su sarađivali sa evropskim dizajnerskim centrom kompanije Hyundai, stvorivši bagi koji može biti transformisan u džet ski jednosed.

Korejski proizvođač nije rekao previše o novom konceptu, osim da je futuristička otvorena jedinica sa led farovima, dinamičnom karoserijom i masivnim štop svetlima. Automobil takođe poseduje i delimično otvoreno vešanje i masivne OZ Racing točkove sa terenskim pneumaticima.

Unikatan stil nastavlja se i u putničkoj kabini, u kojoj ovaj bagi poseduje Sabelt sedišta, „plutajuću“ kontrolnu tablu i veliki upravljač. Prvopomenuta komponenta poseduje otvaranja za pametne telefone, koje vozači mogu instalirati i koristiti kao instrument tablu.

Tehničke specifikacije su dodatno ograničene, ali Hyundai tvrdi da njihov koncept poseduje jednodelnu šasiju i meri 3.745 mm dužine i 1.455 visine. Kompanija je takođe otkrila da je ovaj automobil napajan putem četiri električna motora bez četkica, smeštenih unutar točkova.

Za sada ne posedujemo informacije o tome kako se Kite pretvara u džet ski, ali kada to izvede, njegov pogon se prebacuje na mlaznu vodenu turbinu.

Ovo je druga saradnja kompanije Hyundai sa IED institutom, a ovaj duo je prethodno predstavio PassoCorto koncept sportskog automobila 2014. godine. Kompanija tvrdi da projekat nalik ovom predstavlja njenu odanost evropskim institucijama, nalik IED i jednom njenom studentu, Marku Đanotiju, koji je sarađivao na projektu PassoCorto i sada predstavlja eksterijernog dizajnera u Hyundai Design Centre Europe.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group