Hyundai predstavlja sistem zbog kog ćete zaboraviti paralelno parkiranje

Hyundai Mobis odeljenje objavilo je dodatne fotografije svog Ioniq 5 prototipa sa njegovim e-Corner sistemom u akciji, predstavljajući nam na koji način njegovo okretanje točkova za devedeset stepeni značajno poboljšava upravljanje...

Sistem razvijen od strane južnokorejske kompanije sastoji se od e-corner modula na svakom točku. Ovi modeli kombinuju upravljanje, kočenje, vešanje i pogonski sistem u svakom točku i zapravo su prvi put predstavljeni davne 2018. godine. Iako ovaj sistem i dalje nije spreman za proizvodne linije, Hyundai će na kraju doneti njegove karakteristike širokim narodnim masama.

Klipovi koje je kompanija izbacila demonstriraju ključne funkcije ovog sistema, sa prvom koja se zove Crab Mode i koja radi slično kao krabin hod opcija kod GMC Hummer EV modela, ali dok ovaj sistem može pomerati električni pikap dijagonalno, funkcija južnokorejskog brenda može pomerati vozilo bočno. Ovo u potpunosti izbacuje potrebu za paralelnim parkiranjem, odnosno omogućuje vozačima da priđu prostoru, aktiviraju parking sistem i uvezu model bočno na mesto.

Tehnologija kompanije Hyundai takođe poseduje i funkciju poznatu kao Zero Turn, koja može okretati točkove nezavisno, omogućujući okretanje vozila za 360 stepeni u mestu. Tu je takođe i Pivot Turn funkcija u okviru koje zadnji točkovi mogu biti okretani u suprotnim pravcima, okrećući zadnji deo vozila okolo, dok prednji točkovi istovremeno ostaju u mestu. Hyundai je takođe kreirao i Diagonal Driving opciju, koja baš kao i kod kompanije GMC omogućuje već pomenuti kraba hod.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group