Hyundai predstavio koncept Taxi letelica

Hyundai razvija „leteći automobil“ koji je nedavno predstavljen na Sajmu elektronike u Las Vegasu. Kompanija je takođe najavila da će graditi flotu letelica pod nazivom "Uber Elevate."

„Uber Elevate“ je nova ponuda kompanije Uber koja će pružati avio-taksi usluge za više napredne kupce počev od 2023 godine. Očekuje se da će usluga početi u Dallasu, Teksasu i Los Anđelesu.

Leteći Hiundai moći će da primi do pet osoba i putovaće brzinom do 290 km / h, dok će leteti na nadmorskoj visini od oko 1.000–2.000 stopa (300–600 metara) iznad zemlje.

Inovativno vozilo koristiće male rotore na električni pogonom, koji će proizvoditi mnogo manje buke i izduva nego tradicionalni helikopter sa motorom  sa unutrašnjim sagorevanjem, što će ovu uslugu učiniti daleko privlačnijom zapodručija koa su bučna i zagađena.

Mogućnosti baterije biće izuzetno impresivne, a biće potrebno samo 5 do 7 minuta za punjenje između vožnje, a jedna puna baterija omogućiće domet do 100 kilometara, što znači da će ovakve letelice biti budućnost transporta i defnitivno će dovesti do bržeg putovanja u gusto naseljenim gradovima.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group