Hyundai oživljava svoju legendarnu seriju pretvarajući je u električni model

Kompanija Hyundai predstavila je veoma tiho jedan od svojih dizajnerskih koncepata baziranih na Pony modelu iz sedamdesetih godina, podržanom i redizajniranom novom električnom platformom...

Ovaj projekat vodi direktor enterijernog dizajna južnokorejskog brenda, Hak So Ha, a on se trenutno nalazi u centru za kupce ovog proizvođača, smeštenom u Busanu. Koncept automobil je nekada originalno bio Pony hečbek varijanta sa dvoje vrata, sada potpuno redizajnirana i opremljena modernim detaljima, čije karakteristike podsećaju na potpuno električni Ioniq 5 model.

Kako bi Pony električnom modelu pružili unikatan izgled, inžinjeri kompanije pružili su mu moderne farove, dok su LED štopaljke pozadi sličnije onim na Ioniq 5 automobilu, koji poseduje isti pikselizovani dizajn. Ovaj koncept takođe poseduje i eksterijerne retrovizore bazirane na kamerama, postavljene na krilima sa prednje strane i postavljen je četiri točka retro inspiracije.

Enterijer Hyundai Pony EV modela prošao je mukotrpan i još obimniji redizajnerski put u poređenju sa eksterijerom i sada uključuje unikatni trokraki upravljač, kao i prepoznatljivi instrument panel koji nije moguće uporediti sa bilo čime što se danas nalazi na tržištu.

Kompanija Hyundai uklonila je originalni pogonski sklop Pony modela, zamenivši ga potpuno električnim, iako za sada nemamo nikakvih detaljnijih informacija o istom. Koncept će biti postavljen u busanskom Hyundai Motorstudio salonu, sve do 27, juna ove godine. 

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group