Honda predstavila koncept hibridne Prelude linije novog doba

Više slika

Više slika

Poslednje iznenađenje koje je Honda pripremila za Japan Mobility Show događaj nije predstavljalo zamenu za NSX liniju, o kojoj se već mesecima govorka, već se radilo o nostalgičnom imenu iz bogate sportske istorije japanske kompanije, potpuno novom Prelude konceptu...

Japanski brend je opisao prototip kao ’proizvdno nameravani’ automobil, naglašavajući da će od njega uskoro nastati proizvodna verzija, što je način na koji je Acura ponovo oživela svoju klasičnu Integra liniju pre nekoliko godina.

Prelude koncept potpuno je odsečen od tradicionalnog dizajna svojih predaka. Dok su prethodne Prelude varijante bile poznate po svojim kompaktnim kupe stilovima sa dvoje vrata, novi koncept stiže u značajno većoj formi, što definitivno nije nikakvo iznenađenje kada imamo na umu veličinu modernih automobila.

Kada se posmatra sa prednje strane, potpuno je jasno da se ovde radi o potpuno novom automobilu kompanije Toyota, odnosno nečemu što možda predstavlja deo Crown opsega. Koncept poseduje dva oštra fara spojena LED trakom koja je pozicionirana iznad mesta gde bi se na proizvodnoj verziji nalazila tablica. Donji segmenti branika finiširani su u crnoj boji sa mrežastim obrascima i poseduju male vertikalne dizajnerske elemente u plavoj boji.

Bočni deo automobila daleko više priliči Prelude imenu, sa vidljivim malim retrovizorima finiširanim crnom bojom, kvakama na vratima i ugaonim segmentima karoserije na pragovima. Honda je ovaj koncept opremila metalik crnim točkovima i plavim kočionim čeljustima, koji zajedno naglašavaju akreditive performansi budućeg modela.

Krovna linija koncepta naglo se spušta dole na zadnjem delu, koji deluje kao neka mešavina između Porsche 911 i Hyundai Ioniq 6 automobila. Zadnjim delom dominiraju LED svetlosna traka koja se prostire čitavom širinom, crni spojler i metalik crni branik.

Malo toga dodatnog je poznato o ovom Honda Prelude koncept modelu, ali ga japanski proizvođač opisuje kao sportski model koji će pružiti vrhunski užitak u vožnji, tačnije izvanredno uzbuđenje koje kupci nisu osetili ranije. Pored toga, kompanija Honda navodi da je ovde reč o hibridnom automobilu i da će nastaviti njegov razvoj kako bi konačan proizvod bio potpuno savršen onda kada izađe na ulicu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group