Genesis Essentia verovatno ulazi u ograničenu proizvodnu seriju

Svi koji su želeli da vide neverovatni koncept kompanije Genesis na ulicama, verovatno će uskoro imati priliku...

Prelepi Genesis Essentia koncept zadivio je sve ljubitelje automobila debijem na njujorškom sajmu automobila ove godine, a direktor kompanije Genesis Motor, Ervin Rafael, potvrdio je da će ova mašina usokro ući u proizvodnju.

Za sada nema ni jedne reči o tome koliko će jedinica kompanija kreirati, ali jedna publikacija tvrdi da će koncept postati najskuplji Genesis proizvodni model ikada. Ovo i nije toliko strašna stavka, ali ipak, poslednja generacija G90 startuje sa lepih 58.743 evra, dok najbolji iz opsega G90 5.0 Ultimate sa pogonom na svim točkovima stratuje sa 63.900 €, sa svim troškovima uključenim.

Malo toga više je poznato o ovom automobilu, ali je globalni šef prodaje brenda Genesis prethodno izjavio da će sve što je koncept posedovao sa tehničke strane biti prenešeno u proizvodni model koji će stići početkom sledeće decenije. Međutim, model neće biti potpuna kopija kopcepta, kao što je direktor kompanije Hyundai Motor Group, Piter Srejer sugerisao, ali će njegova predivna vrata svakako ostati.

Takođe, ostaje potpuno nejasno da li će Essenta postati sportski kupe koji kompanija originalno obećava ili će biti nešto potpuno drugačije. Prvo deluje daleko logičnije, ali Rafael nije želeo da potvrdi takve sugestije kada je upitan o ovome.

Dok Genesis nije spreman da govori o specifikacijama ovog automobila u proizvodnoj varijanti, mi možemo napomenuti da koncept poseduje karbonsku karoseriju i transparentnu haubu. Automobil takođe dolazi sa stilskim enterijerom, kožnim presvlakama, digitalnom instrument tablom i velikim displejom duž cele širine putničke kabine. Ostali unikatni detalji uključuju 3D karbonske finiše i sjajne aluminijumske akcente.

Detaljnije specifikacije nisu objavljene, ali je Genesis prethodno izjavio da pogonski električni sklop novog koncepta može da ubrza do stotke iz mesta u vremenskom roku od oko tri sekunde.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group