Genesis Essentia je stilski električni GT koji naglašava budućnost

Više slika

Više slika

Dizajniran kako bi pružio uvid u budućnost kompanije, Essentia koncept predstavlja stilski GT automobil sa dvoje vrata, karbonskom karoserijom i električnim pogonskim sklopom...

Ovaj koncept takođe dolazi kao drastično razdvajanje od regularnih Genesis linija, ali poseduje i brojne stilske karatkeristike koje će se konačno pojaviti na budućim modelima. Počevši sa prednjim delom, Essentia poseduje evolutivnu grebenastu prednju masku, sa daleko primetnijim dijamantskim obrascima nego u slučaju prethodnih automobila, kao što su G70 i G80.

Koncept poseduje i kvad svetla, originalno predstavljena na GV80 modelu. Genesis tvrdi da ona predstavljaju „prepoznatljive znake“ kompanije i ne moramo se iznenaditi ukoliko ih vidimo u budućim modelima.

Jedna od najistaknutijih karakteristika ovog koncepta, jesu njegova vrata. Ona koriste tehnologiju facijalnog prepoznavanja i kontrole putem otiska prsta, kako bi prepoznala vozača i automatski se otvorila i zatvorila.

Unikatni stil automobila prenosi se u enterijer, gde su vozači pozdravljeni minimalističkom putničkom kabinom, sa besprekornim upravljačem, premijum kožnim postavama i veoma dopadljivim karbonskim finišima, postavljenim kako bi pružali 3D efekat. Ostali specijalni detalji uključuju polirane aluminijumske akcente i 3D štampane površine, koje kokpitu pružaju specijalno prilagođen izgled.

Vozači sede iza osmoinčne, digitalne instrument table, ali ona nije ništa u poređenju sa masivnim displejom na vetrobranskom staklu, koje se zajedno sa njim širi, gotovo čitavom širinom automobia. Šoferšajbna poseduje digitalni retrovizor, kao i obilje drugih displeja, koji upravljaju svime, od klimatske kontrole do GPS navigacije.

Genesis je bio prilično škrt po pitanju tehničkih specifikacija modela, ali je potvrdio da je automobil kreiran sa jednodelnom šasijom od ugljeničnih vlakana i poseduje nekoliko električnih motora. Kompanija je takođe istakla da njen model može ubrzati do stotke za oko tri sekunde. Sudeći prema instrument tabli, možemo očekivati prelazni opseg od oko 373 kilometra i maksimalnu brzinu od najmanje 268 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group