General Motors predstavio bespilotni leteći taxi

General Motors je predstavio seriju izuzetno futurističkih električnih vozila na CES-u 2021, a u centru pažnje je novi Cadillac eVTOL, potpuno autonomni vazdušni taksi.

Ovaj leteći automobil koristi električni pogon preko baterije od 90 kW i četiri propelera, a sposoban je da postigne brzinu do 100 km/h. Kao što mu samo ime govori, može da poleti i sleti vertikalno i ponaša se kao moderna verzija mini helikoptera. Kao vozilo budućnosti, imaće i tehnologiju autopilota tako da možete samo da sednete i uživate u vožnji.

GM kmpanija ovo vozilo, odnosno letelicu, opisuje kao Dron u kojem će se voziti ljudi.

„Pripremamo se za svet u kome napredak u električnoj i autonomnoj tehnologiji omogućava lično putovanje avionom“, rekao je šef globalnog dizajna GM kompanije Majkl Samko tokom prezentacije. On je dodao da je ovaj koncept napravljen sa ciljem da pruži efikasno, brzo i bezbedno putovanje.

Pored revolucionarnog vazdušnog taksija, GM je najavio i brojne druge mogućnosti električnog prevoza koje dolaze u budućnosti, uključujući Cadillac Lyriq i Celestiq, GMC električni Hummer model, i Chevrolet Bolt EUV.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group