Futuristički koncept kompanije Renault na ulicama Barselone

Više slika

Više slika

Interesantan koncept, prema navodima, kompanije Renault, nedavno je viđen na ulicama Barselone tokom zvaničnog snimanja i fotografisanja...

Fotografije koje vidite u našoj galeriji nastale su kamerom mobilnog telefona jednog od posmatrača, a zvanično su predstavljene na jednom od automoto foruma. Fotograf prolaznik tvrdi da je ovo futurističko vozilo pokretano okolo putem daljinskih kontrola naočigled sveta koji se određenog trenutka pronašao na istom mestu.

Što se tiče dizajna ovog automobila, on je zaista upečatljiv. Sajber koncept, gotovo sigurno, pokreće potpuno električni pogonski sklop i poseduje točkove veoma smisleno uključene u konstrukciju karoserije. Dodatno, na eksterijeru nisu prisutni znakovi bočnih vrata, a kako deluje, na njihovom mestu nalaze se veliki stakleni paneli, koji verovatno dupliraju svoju ulogu. Ovo je interesantna varijacija na temu, moramo priznati.

Kako bismo vam približili čitav izgled ovog futurističkog automobila, možemo vam predložiti da zamislite kombinaciju između Mercedes-Benz F 015 Luxury In Motion konceptualnog vozila i mašine koju možete videti u filmu Tron.

Ukoliko je ovo što gledamo zaista najnoviji koncept kompanije Renault, onda verovatno služi kao primerak za predstavljanje nečega što francuski proizvođač smatra budućnošću autoindustrije i sveta. Kako god da će se ova saga našeg progresa završiti i šta će nam budućnost doneti ostaje tek da vidimo, ali, pošto ovaj primerak poseduje daljinsku kontrolu, moguće je da se jednostavno šepuri naprednim autonomnim sistemom upravljanja ove kompanije, koji ujedno dolazi kao najnapredniji na planeti.

Što se tiče zvaničnog predstavljanja ovog futurističkog programa, možemo očekivati njegovu globalnu premijeru sledećeg meseca u Ženevi, ali proizvođač ništa još nije po ovom pitanju potvrdio.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group