Francuski proizvođač predstavlja futuristički vodonični koncept Alpenglow

Kompanija Alpine zvanično je predstavila Alpenglow koncept model, futuristički hiperautombill izdašnih proporcija i vodoničnog motora sa unutrašnjim sagorevanjem...

Koncept inspirisan motosportom možda nikada neće stići do proizvodne trake, ali predstavlja manifest francuskog brenda i budućnost njenih modela kako na trkačkoj stazi tako i na ulicama.

Sveukupno, ovaj model izgleda kao trkačka zver za šampionate izdržljivosti koja je izašla direktno iz naučno-fantastičnog filma ili video igrice. Skulpturna i aerodinamična karoserija hiperautomobila kreirana je od dva ukrštena trougla nalik odelima sa krilima. Proporcije ove mašine zaista su neverovatne, sa dužinom većom od pet metara, širinom većom od dva i visinom manjom od jednog metra. Ostale istaknute karakteristike predstavljaju segmenti svetlosne signalizacije sa futurističkim obrascima na obe strane.

Alpenglow predstavlja jednosed sa vozačem u centralnoj poziciji, postavljenog između dva rezervoara za vodonik u obliku kišne kapi. Kokpit u stilu kacige potpuno je transparentan i dolazi zajedno sa drugim konceptualnim eksterijernim i enterijernim elementima, kao što su aktivno zadnje krilo, pedale, felne u obliku pahuljica, poklopac motora i ključ za paljenje u obliku prizme. Upravljač je dizajniran prema LPM1 i F1 trkačkim automobilima i poseduje dva integrisana brojčanika, sa ’overtake’ dugmetom zaduženim za oslobađanje punog potencijala ove jedinice.

Kako inžinjeri francuskog brenda navode, skulpturni i isklesani oblici ovog koncepta, zajedno sa njegovim svetlosnim karakteristikama i trouglastim referencama na pahuljice, sveobuhvatno najavljuju dizajnerski jezik njegovih budućih modela. Boje i materijali korišćeni u ovom projektu, inspirisani prirodnim elementima i stanjima, takođe predstavljaju najavu onoga što sledi. Zbog toga, sa sigurnošću možemo tvrditi da će se ove karakteristike, doduše u nešto blažem formatu, definitivno naći u predstojećim proizvodnim i trkačkim automobilima kompanije Alpine. Prva mašina koju će one krasiti definitivno će biti ona sa kojom će Alpine ući u LMDh kategoriju i koja će stići sa sličnim oblikom, aerodinamičkim paketom i svetlosnom signalizacijom.

Alpine brend nije previše otkrio po pitanju svega što se nalazi ispod karoserije Alpenglow hiperautomobila, osim činjenice da je on opremljen vodonično napajanim agregatom i dva cilindrična rezervoara od sedamsto bari. Ovaj motor ne proizvodi gotovo ništa sem pare i urlika u obrtajima tokom sagorevanja, što je čini jednim od potencijalnih rešenja za stvaranje održive mobilnosti u budućnosti. Proizvođač veruje da je vodonična tehnologija, u formi gorivnih ćelija i unutrašnjeg sagorevanja, potpuno komplementarna baterijski napajanim električnim vozilima budućnosti.

Alpine Alpenglow će svoj javni debi imati na Paris Motor Show sajmu automobila, zajedno sa A110 R modelom. Francuski proizvođač za svoje buduće postavke tvrdi da predstavljaju garažne modele iz snova, od kojih su tri već identifikovane kao električni modeli, uključujući A5 kompakt, GT-X visoki grand tourer i potpuno novi sportski model koji će predstavljati naslednika slavne A110 linije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group