Francuski Alpine pretpremijerno najavljuje svoj prvi hiperautomobil u istoriji

Kompanija Alpine objavila je svoju prvu maskiranu fotografiju Alpenglow modela, zadivljujućeg koncepta koji će debitovati sutra...

Francuski proizvođač izjavio je da njegov novi hiperautomobil predstavlja dizajn i tehnologiju koja će biti primenjivana na budućim Alpine modelima, kako onim trkačkim, tako i ulično legalnim.

Jedna fotografija predstavlja nam nisku liniju koncept modela sa crvenim farovima, aerodinamičnom kupolom i visokim branicima koji vire sa karoserije. Takođe, možemo videti veliki spliter i zadnji spojler pozadi, dok silueta automobila deluje kao nedavno predstavljeni Alpine A480 IED koncept, mada deluje daleko oštrije i agresivnije.

Sveukupno, ovaj koncept podseća na egzotičnu, trkački fokusiranu mašinu koja dolazi iz budućnosti i čitava javnost je veoma nestrpljiva da sazna nešto više o njenim specifikacijama. Kompanija Alpine bila je škrta po pitanju detalja, ali možemo pretpostaviti da će ovaj koncept stići sa moćnim električnim motorima.

Sudeći prema brendu, ime Alpenglow odnosi se na svetlosni fenomen u kome horizonalni crveni zraci mogu biti viđeni u planinama pre i nakon zalaska sunca. Ovo je analogija i čitave misije koncepta, koji će predstavljati zoru nove ere francuskog proizvođača. Stilske karakteristike Alpenglow modela najverovatnije će pronaći put do nekih budućih, potpuno električnih naslednika A110 modela i visokih GT-X Over modela, ali u nešto suptilnijem izdanju svakako.

Nakon digitalne premijere Alpine Alpenglow modela 13.10.2022. godine, ovaj koncept će imati zvaničnu, javnu premijeru na pariskom sajmu automobila 2022 Paris Motor Show četiri dana kasnije. Alpine štand na ovom sajmu takođe će ugostiti i A110 R model, koji je najtvrdokornija sportska verzija ove linije sa motorom unutrašnjeg sagorevanja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group