Ford u Las Vegasu izlaže C-MAX Solar Energi koncept

Sajam potrošačke elektronike u Las Vegasu, osim pregršt novih gadgeta, doneće nam i premijeru jednog nesvakidašnjeg automobila.

Reč je o Fordovoj studiji plug-in hibrida koji do struje dolazi zahvaljujući suncu. C-MAX Solar Energi koncept je plug-in hibrida koji na svom krovu ima solarne ćelije.

Za razliku od klasičnog Forda, C-MAX Energi koji struju potrebnu za pokretanje elektromotora uzima iz električne mreže i skladišti je u svojim baterijama, C-MAX Solar Energi zahvaljujući solarnim panelima na svom krovu potpuno je nezavisan od izvora električne energije.

Ako količina svetlosti nije dovoljna da bi se napunile njegove baterije, tu je uvek mogućnost konvencionalnog punjenja istih. Ova studija je plod saradnje između Forda i kompanije Georgia Tech.

Studija pripremljena za CES nakon sajma kreće u testiranje na putevima, ne bi li se utvrdilo da li ova tehnologija ima uporište za ulazak u serijsku proizvodnju.

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group