Ford Mustang Vision 001 – Betmobil budućnosti

Više slika

Više slika

Ford Mustang jedno je od najznačajnijih auto imena na planeti i u osnovi je brend brenda. Zato je dizajner Ankita Ukila, odlučio da kreira futurističku verziju ovog automobila i da ga zamisli u godini 2030.

Ukil je rekao da je želeo da kreira vozilo koje do sada nije viđeno i koje će prosto mamiti svojim dizajnom i izgledom. On je hteo da automobil bude poput Betmobila, opasan, agresivan i tajasntven, a da opet prikazuje i predstavi duh kompanije Ford i legendarni Mustang model.

On je svoje vozilo nazvao Ford Mustang Vision 001 i objasnio je da je ovo koncept koji nas tera da odemo u budućnost i da zamislimo vozila sledećih generacija.

Prednji kraj Ford Mustang Vision 001 je izuzetno upečatljiv i uključuje nisko udubljen nos sa oštrim LED farovima i masivni razvodnik koji usmerava vazduh ka kočnicama.Postoji set ispupčenih lukova u kojima se nalaze točkovi, kao i stakleni kokpit koji je jedva viši od ovih lukova. Takav dizajn bi vozaču pružio jedinstven pogled na put i omogućio bi precizno upravljanje pri maksimalnim brzinama.

Ako ste mislili da je prednji deo fantastičan, zadnji deo stvari podiže na drugi nivo. Odmah se ističu LED zadnja svetla inspirisana Mustangom, kao i odvažni difuzor i nedostatak bilo koje tradicionalne karoserije iza zadnjih točkova.

Celokupan dizajn automobila kreiran je u pogledu najbolje aerodinamike, tako da će ovaj auto juriti putem poput metka i ništa ga neće zaustaviti.

Ukil kaže da bi ovakav automobil bio električnog pogona i da bi sigurno postizao brzinu od 400 km/h.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group