Ferrari Purosangue SUV izlazi za 2 godine

Očekuje se da će Ferrari novi sportski SUV stići na tržište 2022. godine, a mi svakodnevno dobijamo nove informacije o rivalu Lamborghini Urus modela…

Kultni italijanski brend je sada ubrzao svoj razvojni posao. U skorašnjem intervjuu, glavni tehnički direktor Ferrari brenda, Majkl Lejter, otkrio je neke zanimljive podatke o SUV Ferrari modelu, koji se razvija od imenom Purosangue – u prevodu sa italijanskog, čistokrvni. Ferrari brend, koji ne želi da njihov novi model bude okarakterisan kao SUV, obećava da će Purosangue biti sasvim drugačiji od drugih ultra luksuznih SUV modela visokih performansi na tržištu, poput Aston Martin DBX, Bentley Bentayga, Lamborghini Urus i Rolls-Royce Cullinan.

Interno poznat kao 175, Ferrari Purosangue dobija Ferrari platformu za prednje motore nove generacije koja je trenutno u fazi razvoja. Prema nekim glasinama, brend sada razvija dve naručene arhitekture za svoj budući model dajući dve različite linije modela. Jedna će biti namenjen svim automobilima sa srednjim motorima, dok će druga biti namenjena automobilima sa GT-om sa prednjim i srednjim motorom, uključujući Purosangue.

„Uveren sam u ovaj automobil i tehničku koncepciju“, rekao je u intervjuu glavni Ferrari tehnički direktor Majkl Lejters. „Mislim da smo pronašli koncept i paket koji je s jedne strane pravi SUV pa će bez mnogo muke ubediti kupce SUV-a da ga kupe, ali je ipak sasvim drugačiji od svih modela koji već sada postoje”.

Prema navodima, obe arhitekture će biti veoma fleksibilne, pa će moći da prime različite motore, uključujući hibridne pogonske sklopove, zajedno sa ponudom različitih konfiguracija kabine, dužinom međuosovinskog rastojanja i različitim stilovima karoserije.

Od svih ovih parametara, Ferrari Purosangue će usvojiti četvorosednu konfiguraciju kabine u dužini od oko pet metara, pogonom na sve točkove i vešanjem koje se može visinski podešavati. Očekuje se da će Ferrari takođe ponuditi nekoliko opcija za motor u Purosangue-u, uključujući opciju V12 i hibridnu varijantu. Jeste li podjednako uzbuđeni zbog Ferrari SUV-a kao i mi? Na kraju krajeva, to će biti jedan od najradikalnijih modela u slavnoj 72-godišnjoj istoriji Ferrarija.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group