Ferrari CascoRosso koncept

Više slika

Više slika

Grafički dizajner, Dejan Hristov, kreirao je svoju verziju Ferrari superautomobila...

Crpeći inspiraciju iz kultnog Ferrarija Testarossa, čije ime znači Crvena Glava, ovaj takozvani CascoRosso doslovno se prevodi kao Crvena Kaciga. Međutim, za razliku od Testarosse, ovo je nezvanični prikaz, a ne pravi koncept kompaije Ferrari.

CascoRosso je dizajnirao Dejan Hristov, koji je jasno mislio da budući Ferrarijev superautomobil može izgledati bolje sa malo „hrapavosti“ u svom dizajnu.

Sudeći po stajlingu, skloni smo da kažemo da je ovo mašinerija koja sadrži motor na prednjoj osovini, mada Dejan nije objašnjavao kakav bi agregat bio i gde bi se nalazio. Takođe ima mnogo zanimljivih aerodinamičnih elemenata, poput krila blatobrana, ventilacionih otvora, suptilnih krovnih kašika i aktivnog zadnjeg krila.

Primetili smo i vrata koja nemaju vidljive kvake i verovatno bi se otvorila kao kod Pagani Huayra modela. Sveukupna estetika zadnjeg dela je vrlo agresivna, ali je stil lako prepoznatljiv kao „tipičan Ferrari“. Međutim, prednji kraj je univerzalniji, do te mere da tamo možete staviti nekid rug logo i pomisliti da se radi o nekom druogm vozilu.

Ovaj autombil trenutno je samo vizija ovog kreativnog dizajnera, a Ferrari kompanija nema u planu da napravi ovakav model, mada bismo mi voleli kada bi nam pružili auto koji bi ličio na ovaj.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group