Faraday Future Zero 1

Očaravajući Faraday Future FFZERO1 koncept je zvanično otkriven, pri čemu je vlasnike kompanije Tesla i njihove fanove zabrinuo...


Svi ostali koji su imali prilike da vide ovo čudo bili su veoma uzbuđeni. Faraday Future u potpunosti električni koncept, osmišljen je kao futuristički trkački automobil, koji svojom izgledom šokira i izaziva strahopoštovanje. Ovo je samo jedan mali nagoveštaj onoga što nas očekuje od Faraday Future kompanije, koja hvali svoju prilagodivu platformu, uz pomoć koje mogu kreirati koje god vozilo da požele: kompaktno, SUV i tako dalje.

Koncept je navodno ultra lagan, iako niko još uvek ne zna koje su njegove zvanične specifikacije. Poznato je da ima kontrukciju od karbona i kompozita, da je jednosed i da ima hi-tech sistem suspenzije.

FFZERO1 će imati četiri električna motora, koja će generisati više od 1.000 ks, što mu daje mogućnost da od nule do sto ubrza za samo 3 sekunde, uz maksimalnu brzinu od 322 km/h.

Ovaj superautomobil sadrži Variable Plaftorm Architecture, sa centralno pozicioniranim baterijama, koje su raspoređene u modularne stringove, zbog postizanja ravnoteže i lakoće upravljanja. Unutar kabine, vozač će sedeti na sedištu pod uglom od četrdeset pet stepeni, zarad poboljšane cirkulacije i komfora.

Sve funkcije i osobine ovog automobila mogu se kontrolisati putem pametnog telefona, koji ima doking stanicu u centralnom delu volana. Kako kažu iz Faraday Future kompanije, ovaj automobil će moći da se kreće samostalno, kako na drumu, tako i na trkačkoj stazi.

S obzirom na ovakav prikaz umeća i znanja, Faraday Future kompanija postala je pravi konkurent Tesla kompaniji. Takmičenje može da počne!

D.Ć.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group