Estoque - performanse i izdržljivost u jednom automobilu

Više slika

Više slika

Lamborghini Estoque predstavlja unikatan konceptni automobil italijanskog brenda, kreiran kao studija sa četvoro vrata...

Za razliku od prethodnih Lamborghini automobila, koji dolaze sa srednjim motorima, sportkih dvoseda, Estoque je limuzina sa četvoro vrata.

Estoque je prvi put predstavljen 2008. godine na pariskom sajmu automobila i predstavlja prvi model italijanske kompanije sa motorom na prednjoj strani još od LM002 vozila. Ova mašina opisana je kao koncept limuzina sa četvoro vrata vredna 230.000 dolara, a trenutno poseduje V10 motor zapremine 5,2 litara, ali su predstavljene i neke druge opcije kao što su V12, V8 agregati, ili čak hibridna turbo dizel varijanta, koju je tada najavljivao direktor italijanskog brenda Manfred Ficdžerald.

Međutim, 22. marta 2009. godine objavljeno je da su proizvodni planovi za Lamborghini Estoque otkazani. Kako su izvršni direktori kompanije Lamborghini rekli, model Estoque nažalost, nije dostigao proizvodnu fazu i odluka o tome da li će ovaj prelepi model biti proizveden ili ne, nije donešena zbog prodaje i markentiških razmatranja tržišta.

Stiven Vinkelman, vlasnik kompanije Lamborghini, od tada je implicirao da je sedan varijanta sa četvoro vrata veoma verovatna, naglašavajući da su reakcije na Estoque model bile veoma dobre i da je automobil pokazao velike mogućnosti italijanskog brenda van tržišta superautomobila.

Estoque je u suštini konceptualni model super sport automobila sa četvoro vrata i nastavlja tradiciju ovog brenda sa potpuno novom raznovrsnošću. Orijentisan na svakodnevnu vožnju, on predstavlja savršenog partnera za životni stil koji od automobila zahteva više. Konceptualno govoreći, Estoque izražava ideju kompanije Lamborghini koja se sastoji od stvaranja veoma praktičnog GT i vrhunskog super-sport automobila.

Ovo je pre svega, model sa unikatnim i neuporedivim stilom, dugačkom bazom točkova, širokom karoserijom i velikim točkovima, kombinovanih sa niskom siluetom i odvažnim izgledom, koji zajedno predstavljaju tipičnu kreativnost stila kompanjije primenjenu na krajnje inovativnom koncept sedanu, koji će nadamo se, jednoga dana pronaći svoje zasluženo mesto u svetu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group