EQXX kompanije Mercedes oborio i prevazišao svoj rekord efikasnosti

Mercedes-Benz Vision EQXX koncept dizajniran je kako bi predstavio ultra-efikasnu budućnost električnih modela nemačkog proizvođača i kako bi precizno snimio čitav rekordni opseg od 1.202 kilometara između dva punjenja, ostajući na kraju sa još 15% kapaciteta...

U pokušaju da prolongira ovu sagu, Mercedes je iskoristio svoj Vision EQXX kako bi otišao na dugi put i ovoga puta je uspeo da obori svoj prvobitno postavljeni rekord, prešavši opseg od 1.202 kilometara između dva punjenja. Ovo je postignuto neverovatnom aerodinamikom automobila i visokom efikasnošću njegovog pogonskog sklopa, koji je postao još impresivniji nego što se smatralo, posebno kada se uzme u obzir da je opremljen baterijskim pakovanjem od svega 100 kWh, što je kapacitet manji od onog u jedinici EQS modela, koji je jači za 7kWh.

Putovanje ovog modela krenulo je iz sedišta kompanije Mercedes u Štutgartu i odvelo Vision EQXX model put vinske Baden-Virtemberg regije. Nakon toga, ova električna mašina stigla je u Remsu i Kale, pre nego što se uputio ka Velikoj Britaniji. Ovaj deo vožnje uključio je i kratko zaustavljanje u Mercedes-AMG bazi u Brekliju, posle čega je nastavio ka Silverstone trkačkoj stazi.

Kada je ekipa kompanije Mercedes stigla na legendarnu trkačku stazu, tamo je dočekao vozač Mercedes Fromala E tima, Nik de Vris, koji je odvozao automobilom jedanaest krugova, sve dok baterija nije konačno dala i poslednji atom snage. Ono što je najčudnije, kompanija Mercedes nije dala svom šampionu F1 šampionata iz 2016. godine, Niku Rozbergu, da provoza novi automobil ulicama grada, tvrdeći da nije kvalifikovan. Bilo kako bilo, ovo je veliki uspeh nemačkog brenda i zaista predstavlja u kom se pravcu indutrija električnih automobila kreće i to da će se on najverovatnije nalaziti na njenom kormilu u ne toliko dalekoj budućnosti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group