Električni terenac kompanije Škoda stiže za dve godine

Više slika

Više slika

Škoda je već najavila planove za lansiranje pet električnih vozila do 2025. godine, a jedna od njih će biti i verzija bazirana na Vision E konceptu...

Predstavljen na prošlogodišnjem šangajskom sajmu automobila, Auto Shanghai, nakon čega je redizajniran za frankfurtški događaj, ovaj koncept poseduje dva električna motora koja stvaraju kombinovanu izlaznu snagu od 302 ks. Takođe, ovaj model može da putuje do 500 kilometara sa jednim punjenjem.

Kupe terenac nultih emisija gasova češke kompanije, predstavljaće direktno rivala Jaguar I-Pace i Tesla Model X automobilima, čim izađe na tržište 2020. godne u finalnoj proizvodnoj formi. Škoda nije odala puno toga za sada, ali su nas podsetili da je njihov koncept došao sa autonomnim sistemom trećeg stepena, što izokola navodi do zaključka da će i proizvodni model posedovati prednosti identične tehnologije.

Kao dodatak Škoda Visione E automobilu, kompanija očekuje i svoju izvedbu Volkswagen I.D. linije. Kompakt će se verovatno prodavati u Felicia E izdanju. Takođe, još jedan električni terenac kompaktne veličine bi mogao ugledati svetlost dana tokom sledećih nekoliko godina, zajedno sa kupe i salon modelima, opremljenim sa dvoje ili četvoro vrata, dok se čak govorka i o novom Citigo automobilu.

Superb PHEV dolazi kao glavna linija za sledeću godinu, a za ovaj model se veruje da će preuzeti pogonski sklop VW Passat GTE automobila. Ispod haube poslednjepomenute serije nalazi se benzinski motor zapremine 1,4 litre uparen sa električnim jedinicama i pakovanjem litijum-jonskih baterija od 9,9 kWh. Ove karakteristike rezultiraju ukupnom snagom od 215 ks i 50 kilometara čistog električnog opsega. Doduše, porodični automobil veoma zauzete kompanije Škoda, može dobiti nešto veće pakovanje baterija.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group