Dobijamo i M8?!

Dobre vesti su da BMW definitivno vraća seriju 8, ali je još bolja vest da će se pojaviti i M verzija ovog modela...

 

Autocar prenosi da insajderi iz BMWa javljaju da će novi Serija 8 biti predvođena modelom M8, koji će nuditi više od 600ks kako bi se nosio sa rivalima kao što su Bentely Continental GT Speed, kao i Mercedes AMG S63 i S65 Coupe.

Novi twin turbo 4.0 V8 motor će snagu slati na zadnje točkove, ili opciono na sva četiri. Novi BMW M8 sa AWD pogonom se očekuje da postigne brzinu od 100km/h za manje od 4 sekunde. 

BMW planira da zameni seriju 6 sa serijom 8, dok će se aktuelni modeli proizvoditi do početka 2018. kako bi napravio mesta za novi model. M8 model će se pojaviti u prvoj polovini 2019. godine, kratko nakon što se pojavi serija 8 u kabriolet verziji. 

Novi kupe sa dvoje vrata će se bazirati na modularnoj arhitekturi CLAR, koja se koristi za seriju 7 i dolazeće modele iz serije 2,3,4 i 5. Cilj za seriju 8 je da ponudi što rigidnije telo za najmanju težinu u svojoj klasi, pa će platforma koristiti miks aluminijuma, magnezijuma, ojačanog čelika i karbona...

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group