DeLorean na koji bi i Dok Braun bio ponosan

Imitacija DeLorean automobila koju vidite u galeriji, može se kretati po vodi i dostići maksimalnu brzinu od 50 kilometara na čas…

“Putevi? Tamo gde mi idemo, putevi nam ne trebaju”. Tim jednostavnim rečima koje je izgovorio Dok Braun na samom kraju Povratka u Budućnost, čitava jedna generacija bila je inspirisana željom da vozi lebdeći DeLorean. Ipak, dok mnogi od nas o svojim željama maštaju u tišini ili ih se ponovo podsećaju gledajući slavni film, student filozofije, Met Ris, koji nema nikakvo iskustvo u inžinjeringu, kreirao je svoj sopstveni DeLorean Hovercraft.

On je na ovom projektu radio četiri godine, jer je još uvek imao obaveze na studijama i nije mogao njime da se bavi kada je želeo. Ipak, po prvi put je predstavio svoj automobil 2012. godine, kada ga je odvezao u McCovey zaliv u San Francisku, držeći znak na kom je pisalo “Vratio sam se iz budućnosti!”. Od tada, njegov hovercraft se više puta pojavio u javnosti dok je sam Ris više puta bio intervjuisan na tu temu. S obzirom na to da ovih dana nema dovoljno vremena da se igra svojim izumom, odlučio je da ga proda preko sajta eBay sa cenom od 45.000 dolara, od čega će deset procenata otići Michael J. Fox Fondaciji koja se bavi istraživanjem Parkinsonove bolesti.

Iako ovaj model izgleda autentično gledajući spolja, on je zapravo napravljen od stiropora, prekrivenog obojenim fiberglasom. Propeler smešten na prednjem delu vozila gura vazduh prema vinilnim stranicama, podižući automobil 15 do 20 centimetara razmaka iznad površine vode. Dodatni propeler smešten sa zadnje strane pomera automobil u napred. Kao što smo već rekli, ovaj DeLorean razvija maksimalnu brzinu od pedeset kilometara na čas i nedostaje mu fluks kapacitator, tako da će njegov vlasnik zauvek biti zaglavljen u sadašnjosti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group