DeLorean Alpha5 - Novi električni sportski automobil slavnog imena

Više slika

Više slika

Četrdeset i jednu godinu nakon što je brend DeLorean predstavio svoj ikonični DMC-12 sportski automobil, iz radionice ovog proizvođača automobila stiže koncept električnog modela nazvan Alpha5...

Ostajući verna originalnoj silueti koju smo po prvi put videli u Back to the Future naslovu, kompanija je na svom konceptu zadržala prepoznatljiva galebova krila DMC-12 modela, dvotonske finiše od nerđajućeg čelika i prozorske rešetke. Oštre ivice karoserije zamenjene su nešto oblijim, stvarajući fluidnije linije, sa farovima i štopaljkama koji sada dolaze kao dugački LED redovi.

Unutar putničke kabine, novi koncept dolazi sa obiljem prostora na zadnjoj strani i vidno je prisutna sveukupna minimalistička estetika sa velikim ekranima na kontrolnoj tabli i centralnoj konzoli. Po pitanju performansi, Alpha5 donosi procenjeni prelazni opseg od 483 kilometra između dva punjenja, maksimalnu brzinu od 250 km/h i ubrzanje do stotke za 3,4 sekunde.

Važno je naglasiti da kompanija iza novog razvojnog koncepta Alpha5 nije ista ona koja je razvila i prvi DeLorean, jer je originalni proizvođač ugašen 1982. godine i sada je za njen rad zadužen brend iz Teksasa koji omogućuje i rezervne delove za sve DeLorean vlasnike. Sa ovim na umu, novi DeLorean Motor Company proizvođač sarađuje sa kompanijom Italdesign, istom firmom koja se nalazila iza DMC-12 modela, na svom novom Alpha5 projektu. Proizvodnja je prebačena u italiju, dok je pogonski sklop je omogućen od strane jednog dobavljača iz Velike Britanije.

Izvršni direktor brenda, Jost de Vris, naveo je da će samo 88 jedinica Alpha5 linije biti proizvedeno u trkačkom izdanju, sa ulično legalnom električnom serijom koja će uslediti nedugo nakon toga. Kupe napajan V8 agregatom i SUV na vodonični pogon takođe su u planu za ovaj brend, ali će novi električni automobil zvanično biti predstavljen na Pebble Beach događaju u Kaliforniji, dvadeset i prvog avgusta ove godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group