Dallara Stradale je 400 ks u modelu od 855 kg

Više slika

Više slika

Ponovo obnovljena kompanija Dallara, koja se bavi izgradnjom šasijskih komponenata, predstavila je svoj novi model Stradale…

Automobil dizajniran kako bi pomogao ljudima da ponovo otkriju iskonski doživljaj vožnje, poseduje ekstremno laganu sportsku konstrukciju koja teži svega 855 kg. Kako bi Stradale održao svoju minimalnu kilažu, kompanija Dallara kreirala je jednodelnu šasiju i panele karoserije od karbonskih kompozita.

Standardni model je stilski roadster sa dva sedišta koji se sastoji od dva prednja splitera, uvučenih farova i duplog izduvnog sistema. Takođe su dostupne i brojne različite opcije koje uključuju vetrobranska stakla i krilna vrata koja transformišu ovaj automobil u kupe.

Kupci koji budu želeli da koriste ovaj model uglavnom na trkačkoj stazi verovatno će ga poručiti sa opcionim repnim krilom. Ova komponenta omogućuje stvaranje impresivne količine sile potiska koja je među najvećima u GT ulično legalnim vozilima.

Snaga automobila omogućena je četvorocilindričnim motorom zapremine 2,3 litara i super punjenjem, koji točkovima obezbeđuje 400 ks. Ova mašina može biti spojena sa šestostepenim manualnim menjačem ili opcijalnom pedalnom transmisijom. Brend Dalara odbio je da potvrdi koliko brzo ovaj automobil može da ide, ali kombinovan sa veoma laganim dizajnom i moćnim motorom, svakako možemo očekivati veoma lepe cifre.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group