Cupra predstavlja novi koncept koji će utabati put predstojećoj liniji

Predstojeći sabkompakt električni Cupra heč na korak je bliži proizvodnoj fazi sa poslednjim UrbanRebel konceptom...

Prethodno predstavljen kao prenaglašeni automobil za salonska izlaganja, masivnog krila pozadi, električni model sada dolazi kao nešto normalnija mašina koja je potpuno primerena javnim drumovima. Napajan motor dobrim za 223 ks, novi model će biti baziran na MEB platformi, baš kao Born i VW ID.3. Međutim, za razliku od tih modela, UrbanRebel dolazi sa električnim motorom koji snagu šalje na prednje točkove.

Zahvaljujući upotrebi ultralaganih materijala, od kojih je neke kompanija Cupra čak i 3D štampala i prošivala tokom procesa proizvodnje ovog koncepta, on će moći da ubrza do stotke iz mesta za svega 6,9 sekundi, što je slično vremenu koje je potrebno VW Polo GTI modelu.

Cupra takođe tvrdi da će UrbanRebel, uprkos svojoj dužini od svega 4.030 mm, biti u mogućnosti da pređe 440 kilometara između dva punjenja. Veći Cupra Born model, na primer, poseduje prelazni opseg od 539 kilometara u jednom test ciklusu.

Eneterijer, u međuvremenu, potpuno jasno naglašava da Cupra želi da njen UrbanRebel postane premijum kompakt. Veliki zakrivljeni ekran informativno-zabavnog sistema i već prepoznatljiva instrument tabla, dolaze kao neke od brojnih impresivnih tehnoloških karakteristika. Upravljač, u međuvremenu, poseduje kontrolore nalik dugmićima za video igre, što sugeriše da je automobil namenjen mlađoj populaciji.

Kompanija Cupra tvrdi da koncept koji vidimo predstavlja 95% proizvodnog vozila, čija će linija zvanično biti lansirana 2025. godine, dok se za UrbanRebel modele očekuje da će biti kreirani u Martorelju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group