Citroen Ami One Koncept

Citroen će uskoro predstaviti koncept novog ultra mini gradskog automobila...

Kada je reč o mini auotmobilima koji su projektovani najviše za gradsku vožnju, onda su Smart i VW Up verovatno prva vozila koja nam padnu napamet. Međutim, sada je poznati francuski proizvođač automobila odlučio da svetu predstavi i svoju verziju mini automobila. Citroen je za predstojeći sajam automobila u Ženevi najavio koncept koji će nositi naziv Citroen Ami One i koji će biti njihov prvi ultra mini automobil za gradsku vožnju.

Ovo malo vozilo je dugačko 2.5 metara, a široko samo 1.5 metara što ga čini idelanim prevoznim sredstvom za gradske gužve. Još jedna vrlo impresivna stvar kod ovog autombila jeste njegova težina koja iznosi samo 425 kilograma.

Autić u sebi sadrži litjum-jonsku bateriju i električni agregat koji može da ostvari maksimalnu brzinu od 50 Km/h, što znači da je ovo vozilo samo za gradske uslove u kojima je to maksimalna brzina. Pošto je baterija mala, brzo se puni, ali može da vam omogući vožnju od 6-8 sati, što je izuzetno dug period.

Što se tiče dizajna, on je futurističan i jasno govori u kojem smerui se kreće Citroen kompanija. Spoljašnost automobila podseća na svemirski brod, dok je unurašnjost slična nekom kokpitu skupocene letelice koja sadrži mnogštvo gedžeta i futurističnih geždeta.

Cena i druge tehničke informacije o ovom vozilu još nisu dostupne, ali uskoro ćemo ih dobiti kada Ami One model bude bio predstavljen u Ženevi...

Pogledajte galeriju i video klip:

Foto:CarscoopsA

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group