Caterham Project V - sportski koncept interesantnog izgleda i karakteristika

Više slika

Više slika

Project V koncept kompanije Caterham predsatvljen je prvi put na Goodwood Festival of Speed događaju i u pitanju je potpuno električni kupe koji će na tržište najverovatnije stići 2025. ili početkom 2026. godine...

Ovaj automobil u podu poseduje 55 kWh snažno litijum-jonsko baterijsko pakovanje i opremljen električnim motorom na zadnjoj osovini, dobrim za 268 ks. Caterham tvrdi da njegova baterija može biti napunjena od dvadeset do osamdeset posto za petnaest minuta i da model nudi ubrzanje do stotke iz mesta za 4,5 sekundi i maksimalnu brzinu od 230 km/h, ispraćenu maksimalnim prelaznim opsegom između dva ciklusa punjenja od 400 kilometara.

The car is underpinned by a 55 kWh lithium-ion battery pack and is equipped with a 268 hp electric motor at the rear axle. Caterham says it can recharge from 20-80% in as little as 15 minutes through a 150 kW DC rapid charger and that the motor propels it to 62 mph (100 km/h) in less than 4.5 seconds. It has a top speed of 143 mph (230 km/h) and a targeted WLTP range of 249 miles (400 km).

Project V je dizajniran od strane novog šefa dizajna kompanije Caterham, Entonija Janarelija, čoveka koji predstavlja glavnog virtuoza brenda Jannarelly. Project V dizjaniran je ni nalik bilo kom drugom Caterham automobilu koji smo mogli videti ranije i poseduje elemente koji kombinuju moderan stil sa klasičnom sofisticiranošću.

Caterham je dizajnirao raspored sedenja u konfiguraciji 2+1, ali kako tvrdi u ponudi će biti i opciona 2+2 postavka. Enterijer ovog modela prilično je jednostavan i opremljen po svim modernim standardima, ali istovremeno nudi dovoljno prostora za veliki centralni ekran osetljiv na dodir, digitalni segment u centru kontrolne table i potpuno digitalizovane instrument satove. Caterham tvrdi da vozači mogu izabrati između Normal, Sport i Sprint vozačkih modova kako bi prilagodili ubrzanje i upravljanje ovog automobila.

Na papiru, Project V ispunjava sve prave uslove da bude zabavan i aktivan sportski model za vožnju, poseduje duple viljuške napred i pozadi, sa punom podesivom geometrijom vešanja, servo upravljanjem, devetnaestoinčnim točkovima napred i dvadesetoinčnim pozadi sa Michelin Pilot Sport 4S gumama, ispraćenim moćnim kočlnicama visokih performansi na sve četiri strane. Ostali dodaci koji čine ovaj model privlačnim jeste njegova kilaža koja iznosi svega 1.190 kg i koja je omogućena sveobuhvatnom upotrebom ugljeničnih vlakana i aluminijuma.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group