Carmen – španski automobil budućnosti

Kompanija Hispano Suiza je odgovorna za ovu kreaciju i ona je odlučila da svetu predstavi svoju viziju futurističkog sportskog vozila...

Ovo vozilo inspirisano je Dubonnet Xenia automobilom iz 1930. godine, pa je to razlog zbog kojeg je dizajn Carmena jedinstven. Ovaj auto savršeno spaja retro dizajn sa modernim viđenjem automobila i tako pruža savršeni vozački užitak.

Dizajn automobila je zaista unikata i neobičan i priznajemo da ovakav automobil nikada nismo videli. Vozilo je vrlo aerodinamično, ali i agresivno i jasno pokazuje da je u pitanju sportski auto koji je spreman da ide brzo i da jede asfalt na autoputu.

Pošto je reč o vozilu budućnosti, Carmen pokreće električni motor koji sa jednim punjenjem može da vam obezbedi pređeni put od 400 kilometara. Auto je težak 1600 kilograma, što mu omogućava da se kreće prilično brzo. A pošto električni agregat razvija preko 1000 konjskih snaga, onda to znači da ćete sa ovim čudom leteti po putu. Ovaj auto brzinu od 0 od 100 km/h postiže za nešto manje od 3 sekunde, dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h, što je izuzetno za elektro vozilo.

Carmen će biti automobil ograničenog izdanja i samo 19 modela će biti napravljeno, dok će njegova cena biti neverovatnih 1.7 miliona dolara. Ovaj auto će se na ulicama naći početkom 2021. godine, kada će prvi modeli biti napravljeni.

Foto: Luxatic

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group