Byton predstavlja svoj ambiciozni krosover projekat

Više slika

Više slika

Byton, početnička kompanija koja se bavi kreiranjem električnih automobila, premijerno je predstavila svoj Crossover Concept model na događaju CES 2018 u Las Vegasu...

Ukoliko ovo vozilo dostigne proizvodnu fazu, bez ikakve sumnje može postati veoma konkurentan prospekt. Starterski brend otrkio je da će njihov krosover biti dostupan sa otprilike 402 km prelaznog opsega u baznim specifikacijama, dok bi budući razvoj baterija mogao da omogući punjenje do 241 kilometra za svega dvadeset minuta. Dodatno, potrebno je samo pola sata za punjenje pakovanja do 80% njegovog kapaciteta.

Pored svog pogonskog sklopa, kompanija Byton tvrdi da će njihov Crossover Concept posedovati funkcije autonomnih tehnologija trećeg stepena, koje će do njegovog proizvodnog procesa i lansiranja omogućiti i četvrti nivo. Byton je za svoj krosover zamenio tradicionalne bočne retrovizore malim kamerama koje kreiraju direktnu sliku u putničkoj kabini vozila.

Eksterijer automobila podjednako je intrigantan, ali u putničkoj kabini se ipak odvija celokupna akcija. Enterijer poseduje displej dijagonale 49 inča koji se prostire čitavom širinom kontrolne table i za koji kompanija tvrdi da će definitivno pronaći svoj put do proizvodne faze. Štaviše, Crossover Concept poseduje i veliki ekran u centru upravljača, ali za njega sumnjamo da će uspeti da se probije do fabrike, jer ne ostavlja previše prostora za vazdušni jastuk.

Ostale intrigantne karakteristike ovog vozila uključuju prilagođenu verziju Amazon Alexa sistema i mogućnosti da automobil prati otkucaje srca i krvni pritisak svih u kabini.

Osnivači kompanije Byton tvrde da će njihov krosover stići u proizvodne vode sledeće godine i startovaće sa cenom od 45.000 dolara, sa kineskim, američkim i evropskim tržištima kao ciljem. Ukoliko se ova linija pokaže uspešnom, priključiće se električnoj limuzini i MPV automobilima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group