Brutalni Cupra DarkRabel - od javnog konfiguratora do sajma u Minhenu

Više slika

Više slika

Cupra DarkRebel koncept upravo je predstavljen svetu u svoj svojoj veličanstvenosti na IAA Mobility sajmu u Minhenu, nekih četiri meseca nakon što je ovaj automobil po prvi put predstavljen u Metaverzumu...

Tokom kreiranja fizičkog koncepta, dizajneri kompanije Cupra iskoristili su više od 270.000 konfiguracija stvorenih od strane obožavalaca putem mreže, nakon što je DarkRebel digitalno debitovao prošle godine. Upadljivi elementi koncepta počinju na njegovoj prednjoj strani sa osvetljenim Cupra znakom, postavljenim na špicastom nosu i između dve trougaone svetlosne karakteristike. Za dodatno isticanje čitavog eksterijera karoserije zadužena je unikatna nijansa tamnoljubičaste boje.

Prednji branik automobila prilično je dopadljiv sa oštrim i dramatičnim linijama koje mu pružaju opak izgled, baš kao da će progutati svaki drugi električni model na tržištu kao ajkula. Cupra je na sličan način kreirala i točkove ovog modela koji poseduju kombinaciju crnih krakova, bakarnih akcenata i providnih elemenata koji pružaju pogled na kočione čeljusti.

Kada se koncept posmatra sa strane gotovo je nemoguće ne primetiti zadivljujući shooting brake dizajn sa dvoje vrata i skulpturni zadnji deo i veliki spojler koji se proteže sa krova. Kada se pogled okrene ka zadnjoj strani jedan od najintrigatnijih elemenata definitivno predsatvljaju LED farovi trougaonog oblika i osvetljeni znak. DarkRebel koncept takođe poseduje difuzor koji na kome mu mogu pozavideti brojni superautomobili.

Mnogo vremena i truda uloženo je i u enterijer automobila, u kome dominira centralna kičma kreirana potrebom 3D tehnologije štampanog metala koji omogućuje strukturne performanse i izgleda veoma dobro. Cupra je takođe opremila ovaj koncept sa Supersport kadicama sa naslonima za glavu 3D štampanim tkaninama zajedno sa kristalnim menjačem koji izlazi iz metalnog centralnog tunela. Brojni ekološki ispravni materijali takođe su korišćeni, uključujući 90% biorazgradivi bambus, dok su tu i elementi kao što je termalna kamera na krovu zadužena za praćenje uslova u kabini i podešavanje inteligentnog sistema za kontrolu klime prema njima.

Cupra je takođe opremila svoj koncept novim korisničkim interfejsom, ambijentalnim osvetljenjem i prilično odvažnim upravljačem kome nedostaje sekcija kruga u bazi. Proizvođač automobila nije naglasio da li će DarkRebel koncept postati ulično legalni model i da li je zapravo moguće kupiti ovu mašinu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group