Britanska kompanija razvija posebne električne motore u točkovima

Saietta Group predstavlja britanskog proizvođača i dizajnera motora, koji je nedavno predstavio svoju inovativnu AFT 140 tehnologiju električnih jedinica ugrađenih u točkove, putem prototipa sa arhitekturom daske za skejt...

Motori smešteni u ovom konceptu poseduju aksijalno fluksni motor kao McLaren Artura linija. Ovakva konstrukcija pruža mogućnost električnim jedinicama da budu tanje i šire, što znači da se mogu gotovo potpuno uklopiti u točak ulično legalnih vozila. Ponašajući se kao motor i kočnica, pogon na sva četiri točka pokreće motore ovog skejtborda.

Trenutna klasa električnih automobila poseduje radijalno fluksne motore, koji poseduju svoje prednosti, ali često ne mogu biti smešteni unutar točkova sa lakoćom. Opcija Saietta kompanije stvara savršeno ravnu platformu sa minimalnim ometanjima i uvojima.

"Pomeranje pogonskog sklopa potpuno u točkove povećava koristan prostor iznad šasije radi ubacivanja primarnih funkcionalnosti autombila, kao što su transportni prostor za ljude ili prtljag", stoji na zavničnom sajtu brenda Saietta.

Motori su dizajnirani kako bi radili pri niskim voltažama, što ih ujedno čini i bezbednijim, ali i savršenim - kako naglašavaju iz kompanije - za vozila manjih brzina koja se uglavnom kreću u gradskim okruženjima, na primer, autonomnim prevoznim jedinicama, transporterima ljudi ili vozilima za isporuke.

"Saietta zasniva svoje postojanje na visokim tehnologijama primenjenim u realnom svetu, aplikacijski spremnim električnim vozačkim tehnologijama", izjavio je Viker Kist, izvršni direktor britanske kompanije. "Sada je pravo vreme da napravimo ozbiljnu industrijsku odluku vezanu za potencijal električnih motora ugrađenih u točkove i njihovu primenu u gradskim centrima i njihovog pretvaranja u čistije i tiše prostore."

Saietta nije prva kompanija koja je pokrenula projekat motornog koncepta unutar točka. Predstojeći pikap model kompanije Lordstown Motors takođe dolazi sa identičnim rasporedom. Doduše, za razliku od brenda Lordstown Motors, Saietta ne planira da gradi bilo kakva vozila u svojim ličnim pogonima, već namerava da prodaje svoju tehnologiju drugim proizvođačima kako bi je ugrađivali u svoje električne modele.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group