BMW Z4 koncept kao najava proizvodnog modela


Bavarci su objavili nove fotografije svog novog roadster koncepta pred njegov debi na Pebble Beach Concours d’Elegance događaju...

Model je dizajniran kao prethodnica sledeće generacije proizvodnih Z4 modela i prikazuje nam prednji deo suptilnih linija, opremljen prominentnom maskom hladnjaka, koja se može prepoznati iz aviona i predstavlja zaštitni znak nemačkog brenda. Ovaj koncept takođe sadrži prepoznatljive LED farove i skulpturalnu haubu iznad njih.

Sportski stil se nastavlja dalje ka zadnjem delu automobila, kao što možemo videti na kraćem vetrobranskom staklu i daleko aerodinamičnijim retrovizorima. Koncept takođe sadrži i ventilacione otvore prednjeg vešanja i veoma stilizovanu karoseriju koja teče unazad ka zadnjem vešanju. Ostale zapažene karakteristike uključuju masivne aluminijumske felne i dodatna ojačanja iza naslona za glavu na prednjim sedištima.

Kompanija BMW za sada ostale detalje drži za sebe, ali opisuje svoje novo delo kao sportski i progresivan koncept modela, koji prikazuje viziju modernog roudster automobila brenda. Kao što možemo pretpostaviti, ova vizija pretočiće se u narednu seriju Z automobila, koja će se po svemu sudeći pojaviti sledeće godine.

Sudeći prema starijem potpredsedniku kompanije BMW, Adrijanu von Hojdonku, "koncept izražava najnoviji dizajnerski jezik našeg brenda, iz svih perspektiva i detaljnije nego ikad. Od veoma dinamičnog prednjeg dela do jako istaknutih bočnih stranica automobila, kao i čistih linija repnog segmenta, nekoliko prelaza je sasvim dovoljno kako bi kreiralo suptilnu igru između različitih površina, generišući moćni osećaj sportskog automobila i jake emocije kod posmatrača".

Koncept će biti predstavljen 17. avgusta, a kompanija BMW je potvrdilla da će proizvodni modeli debitovati tokom sledeće godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group