BMW Sprema hibrid rivala modelu 911?

Do sada nisu želili da ulaze u direktnu konfrontaciju, ali poslednji izveštaji govore da čelnici kompanije razmišljaju o sportskom modelu koji će krenuti na 911...

 

Promena pravca u kojem se kreće serija 6 i pravljenje pravog performance modelać će omogućiti BMWu da razvije konkurenciju Porscheu, koji bi pokretao twin turbo motor, sa dva e-motora viskoih performansi, sa ukupnom snagom od oko 500ks. 

 Umesto da razviju novu platformu, Automobile Magazine kaže da će BMW koristiti CLAR arhitekturu koja će biti osnova za sledeću generaciju serije 6 u kupe i kabriolet verziju, kao i za Gran Coupe. 

Ova platforma je debitovala na seriji 7 i pomogla je da izgubi oko 227 kilograma. Snaga bi trebala da dolazi iz turbo motora, koji bi trebao da ima najmanje 500ks, a opcije obuhvataju upravljanje zadnjim točkovima i vazdušno vešanje. 

Nova serija 6 bi trebala da se nađe na tržištu 2018. ili godinu dana kasnije, dok će novi sportski automobil, možda nazvan serija 9, doći tek godinu dana posle. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group