BMW i5 - Vision Dynamics koncept pretvoren u električnu realnost

Više slika

Više slika

Tokom poslednjih nekoliko godina, električni automobili postali su veliki ljubimci svetske javnosti, grupa za zaštitu životne sredine i svih ljubitelja monstruoznog obrtnog momenta...

Iako je kompanija Tesla definitivno ukrala svu pažnju, mnogi tradicionalni proizvođači automobila počinju da je stižu. Jedan od njih je i BMW. Nemci su već predstavili nekoliko svojih linija, kao što su i3 kompakt i hibridni model i8 sportksog automobila, ali bilo bi veoma interesantno videti kako prazninu nastalu između njih i Model S popuni luksuzna limuzina performansi.

Poslednji električni koncept kompanije, Vision Dynamics, predstavlja prethodnicu stilskog pravca budućeg konkurenta modelima brenda Tesla. Za početak možemo reći da je polarizovani dizajn prednje maske novog koncepta pretvoren u širu, manje upadljivu formu. Bočna linija automobila sada strmo propada dole ka branicima, nakon čega se stapa sa usisnicima vazduha i stvara veoma elegantan izgled.

Mana ovog koncepta jeste nedostatak tradiconalnog koda kompanije BMW, naravno, tu su sve aerodinamične karakteristike i apstraktna predstava duple maske hladnjaka, ali ne postoje standardni Hofmeister delovi na C stubu i ukupan izgled ovog modela više deluje kao sapun na točkovima.

Kako bi redukovali ovo, ljudi iz kompanije planiraju daleko tradicionalniji pristup i skulpturnije dizajnirane površine, međutim unikatna linija prozora podignuta na B stubovima ostaje. Za razliku od koncepta, branici regularnog modela biće uvećani kako bi predstavljali sliku veće i dinamičnije snage.

Za razliku od manjeg i3 modela, nova varijanta, verovatno i5 ili i6 modela, imaće veoma veliki prelazni opseg i neverovatne performanse. Očekuje se da će nova linija biti refleksija Vision koncept modela i posedovaće prelazni opseg od 600 km, sa ubrzanjem nižim od 4 sekunde i maksimalnom brzinom od 200 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group