Beba NSX modela kompanije Honda kao GTI koncept

Više slika

Više slika

Vision Gran Turismo koncept veoma često nudi nekoliko predloga koji dolaze u proporcijama LeMans prototipova, bez ikakvih regulacija ili praktičnih pravila koje treba uzeti u obzir...

Kompanija Honda, međutim, preuzima potpuno drugačiji pristup. Japanski proizvođač automobila nedavno je objavio poslednji dodatak pantenonu digitalnih konceptualnih modela u formi Honda Sports Vision Gran Turismo vozila. Iako nije potpuno spreman za salone širom sveta, ovaj automobil deluje daleko bolje od većine svojih virtuelnih konkurenata.

Ovaj model poseduje poznat izgled, veoma sličan zapravo, fotografijama koje smo imali priliku da vidimo pre dve godine. U jednom trenutku možete pomisliti da gledate u mali Honda NSX model. A, na kraju bi mogao da manifestuje upravo to. Ali za sada on se nalazi u imaginarnom svetu Gran Turismo gejming franšize.

Koncept je dizajnirao kalifornijski studio japanskog brenda i razvijen je u zemlji izlazećeg sunca. Iako možda za sada postoji samo u digitalnoj formi, model u punoj veličini je ipak kreiran i testiran u vazdušnom tunelu, a ne samo u kompjuterskoj fluidnoj dinamičkoj simulaciji.

Kratko međuosovinsko rastojanje šasije kreirane od ugljeničnih vlakana pomaže smanjenju kilaže automobila, koji je upola lakši od današnjeg modela NSX, a za trećinu od starog S2000 modela i jedva nešto malo do ultra laganog S660 roadster automobila.

Sa druge strane, u izvrsnom rejtingu snage i kilaže nalazi se dvolitarska jedinica DOHC-VTEC turbo četvorocilindričnog motora, sličnog kao u Civic Type R automobilu, ali je u ovom slučaju tjunirana na 400 ks i matiran je na osmostepeni manualni menjač duplog kvačila.

Sve ovo deluje veoma lepo na papiru, štaviše fantastično, što ovaj koncept jeste, za sada. Međutim, iskreno se nadamo da će ovaj prelepi automobil pronaći svoj put sa računarskih monitora i test mula do ulica u skorijoj budućnosti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group