Batmobile BAT80 koncept

Više slika

Više slika

Ove godine Batman puni 80 godina, tako da je italijanski Studio Camal odlučio da nam podari vozilo Tamnog viteza za pamćenje.

Nazvan na odgovarajući način, BAT80 izgleda šokantno i dramatično kao Batmobile zahvaljujući upečatljivim dizajnerskim karakteristikama kao što su ultra dugačka hauba, prednji blatobrani po uzoru na ogromne točkove, povratna kabina, kao i preterano agresivni branici.

Kada se gleda sa strane, Batmobile sadrži liniju koja deli gornji deo od donjeg. Kroz masivne vazdušne usisnike, omogućen je prolaz rashladnog vazduha. Točkovi nemaju unutrašnju gumu i imaju prilagodljive felne iz kojih izlaze kandže kada BAT80 treba da se uhvati u koštac sa ekstremnim terenom.

Sa prednje strane se takođe primeđuju difuzori i usisnici za vazduh koji pokrivaju ceo centralni deo gotovo do kabine. Ne samo da izgledaju kul, već i služe za hlađenje motora, koje se u ovom slučaju zasniva na eksperimentalnim superkondenzatorima sa pogonom čestica.

Na haubi se mogu videti i otvori za kondenzaciju, jer sistem za hlađenje koristi tečni azot. Dizajniran da bude poput pravog Betmenovog vozila. BAT80 je hiper automobil ispunjen napravama kao što su udarne talasne puške na prednjem delu automobila ili bočni mitraljez koji može biti opremljen raznim vrstama municije.Kabina je izrađena od višeslojnog stakla. Ultrazvučna radarska mreža omogućava trodimenzionalni holografski prikaz okolne sredine, što podseća na sonar koji poseduju slepi miševi.

Ovaj automobil trenutno je samo koncept Camal Studia, ali mi bismo i te kako voleli da ovaj Batmobile provozamo na ulicama i da vidimo kako bi ljudi reagovali kada bi ga ugledali.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group