Audijeva vizija budućnosti

Audi je predstavio pregršt tehnoloških inovacija na 2016 Consumer Electronics Show, kao i e-tron Quattro koncept auotmobil u novoj, tamnoj plavoj boji...

 

Ovaj automobil je prvi put prikazan prošle godine na sajmu u Frankfurtu, a sada je stigao u Las Vegas, sa svojim OLED kokpitom, dva displeja na centralnoj konzoli i novim sistemom prepoznavanja dodira i glasovnih kontrola. 

Audi je prikazao i LTE/UMTS modul, koji se povezuje na internet brzinama od 100Mbit/s, integrisan WiFi hotspot, personalizovanim servisima kao što je Google Earth, Street View, informacije o saobraćaju, parking informacije, cene goriva...

Korišćenje smart telefona sada omogućava otključavanje automobila, kao i upravljanje klimom i pregledom statusa automobila. Možete videti i gde ste parkirali automobil, kao i vreme parkiranja. Kod e-tron modela, omogućeno je daljinsko punjenje baterija, pristup informacijama o vožnji, a sve ovo je dostupno i preko pametnog sata. 

Metode povezivanja će biti dodatno unapređene u narednom periodu, pa će automobil međusobno komunicirati o radovima na putu, nesrećama i drugim aspektima vožnje, kako bi vozač na vreme bio upozoren. Radi se i na razvijanju sistema koji će vozaču predlagati potrebnu brzinu kako bi do sledećeg semafora stigao na vreme za zeleno svetlo. 

Audi Fit Driver projekat pomaže vozačima da sitgnu "na destinaciju opušteniji nego kada su krenuli". Obuhvata narukvicu koja prati vitalne parametre kao što je srčani ritam i toplota kože. 

Kroz analizu podataka, vozilo ocenjuje stanje vozača, da li je previše pod stresom, ili umoran i podešava modove vožnje. Ova tehnologija kontroliše sve bezbednosne sisteme u vozilu, kao i pozivanje sigurnosnih službi u slučaju nesreće. 

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group