Audi predstavio fenomenalni AI:ME koncept

Futuristički električni koncept prikazuje mnogo dizajnerskih elemenata koji su kreirani tako da krase buduće Audijeve modele, ali takođe otkriva Audijeve namere da ponude svoj kompaktni elektor automobil koristeći pogone sa VW ID Hatch i Seat El Born.

Audi A1: ME dugačak je 4,3 m (14,1 stopa), širok 1,9 m (6,2 stopa) i visok 1,52 m (5 stopa), vozeći se na 2,77 m (9 stopa) međuosovinskom rastojanju. LED elementi su integrisani iznad točkova kako bi bili vidljivi iz svih uglova, a automobil koristi pokretnu grafiku za komunikaciju sa drugim učesnicima u saobraćaju i pešacima.

Kabina je klasična i već biđena kod ovakvih konceptnih automobila koji sadrže stvari poput drvenih stolova, magnetnih držača za čaše, živih biljaka i ekrana sa povećanom realnošću pune širine koji se kontrolišu pomoću gestikulacije ili vašim očima, pomoću integrisanih kamera za praćenje očiju. Takođe je prisutan i volan koj se uvlači i olkašava ulazak i izlazak iz vozila.

Audi takođe kaže da ovaj auto ima i autonomiju 4. nivoa, što znači da se on sam može voziti autoputem i određenim oblastima u gradovima, bez uticaja vozača. Audi nije otkrivao vi[e detalja, ali se očekuje da e'mo ih uskoro saznati, a do tada, možemo u\ivati u prelepim fotografijama koje nam pokazuju šta nas čeka u budu'nosti automobilizma.

Foto:Autoblog

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group