Audi PB18 E-Tron koncept predstavlja vozački model budućnosti

Više slika

Više slika

U svetu gde svaki novi koncept električnog automobila deluje ispunjen autonomnim vozačkim sistemima, Audi pruža svim ljubiteljima klasične vožnje pravu poslasticu poslednjim konceptom...

Audi PB18 e-tron Concept predstvljen je na Monterey Car Week događaju u Kaliforniji, a predstavlja potpuno električni superautomobil koji je dizajniran posebno sa vozačima na umu. Iz tog razloga, ovaj model ne poseduje bilo kakve polu i potpuno autonomne vozačke tehnologije.

Automobil koristi tri električna motora, od kojih onaj sa prednje strane isporučuje 201 ks, a dva pozadi pokreću zadnju osovinu i donose još 604 ks. U standardnoj vožnji, kombinovana snaga ove mašine iznosi 671 ks i 830 Nm obrtnog momenta, dok puna snaga može biti poslata na zemlju u kratkom roku. Kako su potvrdili iz brenda, novi model zahteva nešto malo iznad dve sekunde kako bi dostigao stotku iz mesta.

Pored veoma impresivnog pogonskog sklopa i snage koju isporučuje, ovaj automobil poseduje izuzetan dizajn i krajnje je efikasan. Sa tim na umu PB18 e-tron obnavlja veliku količinu energije tokom vožnje, zahvaljujući električnim motorima koji usporavaju vozilo tokom niskih i srednjih kočionih zadataka.

Prisustvo električnih motora na oba kraja, prednjoj i zadnjoj osovini, omogućuju kompaniji Audi da ugradi mogućnosti kontrole obrtaja, Torque Control Manager sistem, zajedno sa elektronskom kontrolom stabilizacije. Ovaj koncept aktivno distribuira snagu točkovima kako bi isporučio najbolje moguće performanse.

Što se tiče baterija, u ovom slučaju kapacitet iznosi 95 kWh i poseduje veoma impresivan opseg koji prelazi 500 kilometara sa jednim punjenjem. Koncept je takođe dizajniran za punjenje sa aparatima od 800 volti, što znači da je moguće napuniti autmobil za svega 15 minuta. Automobil takođe podržava i Audi bežično punjenje, jednostavnim parkiranjem automobila iznad električnog punjača. Magnetno polje stvara izmenjenu voltažu u sekundarnom sistemu i puni automobil putem dna šasije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group