Audi može naučiti Maska nekim stvarima vezanim za budućnost

Više slika

Više slika

Iako je ovo nezvnični render kompanije Audi, veoma lako možemo videti kako ovaj šleper vuče svoj teret u sledeći vek…

Za razliku od putničkih automobila, teretni kamioni razvijali su se daleko sporije tokom godina, što je verovatno dovelo do toga da danas, na drumovima, šleperi ne izgledaju preterano drugačije od modela koji datiraju nekoliko generacija unazad.

Na primer, Peterbilt traktor, kreiran sredinom sedamdesetih godina prošlog veka i dalje izgleda slično modelima sa sredine ove decenije, dok električni kamion kompanije Tesla uvodi nešto aerodinamičniju putničku kabinu u mešavinu, a da ne pominjemo inovativne tehnologije, mada i dalje ostaje vozilo koje karakteriše ovo stoleće.

Ovaj Audi HMV koncept, sa druge strane, predstavlja potpuno drugačiju priču. Ovaj kamion dolazi sa izgledom koji bi poželeo Optimus Prajm i kako bi trebalo da izgleda, ukoliko bi imao nešto mašte viška ili da njegov lik nije baziran na liniji igračaka nastalih po izgledu likova iz crtanog filma.

Moćna futuristička mašina osmišljena je u viziji dizajnera Džeremija Doda i poseduje mnogo elemenata koji bi normalno pripadali naučno fantastičnim filmovima. Sa prikolicom pričvršćenom za kamion, možemo primetiti pet svetlosnih jedinica, tri na tovarnom delu i dva na njušci vozila, a poslednji veoma lepo uranjaju u prednje delove rubova točkova.

Ukoliko moramo da pogađamo, možemo slobodno reći da ovakav kamion može veoma lako biti napajan električnim motorom i potpuno autonoman, posebno ukoliko imamo u vidu nekoliko prethodnih projekata nemačkog brenda. Ne bismo išli toliko daleko i tvrdili da će novi kamion nemačkog brenda biti potpuno bez vozača iz razloga što onda ne bi postojao razlog za kreiranje prave puničke kabine ili “traktora” jer bi prikolica bila tegljena potpuno automatski.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group