Audi E-Tron koncept - najlepši model do sada

Nakon predstavljanja rivala sasvim električnom e-tron crossover Tesla Model X automobilu, Audi je upravo otkrio svoj e-tron GT koncept, koji je definitivno interesantan i vredan pažnje…

Model sa četvoro vrata i pogonom na sva četiri točka dalje proširuje Audi EV postavku, indicirajući nameru nemačkog brenda da se predstavi kao jak konkurent dominaciji Tesla kompanije u ovom segmentu. Audi je objavio svoj plan, koji uključuje dodavanje 12 sasvim električnih modela od sada pa do 2025.godine, koji će sačinjavati oko 30 % čitavog asortimana ovog brenda. Da se vratimo e-tron GT konceptu, veruje se da će on biti baziran na predstojećem Porsche Taycan modelu, uključujući i njegov električni pogon.

Audi e-tron GT će imati 590 konjskih snaga iz svojih sinhronih motora na obe osovine. Audi tvrdi da će električni GT model moći da razvije brzinu do sto kilometara na čas od nule za 3.5 sekundi. Sportski EV će biti napajan pakovanjem baterija od 90 kWh, smeštenog ispod prostora za sedenje, što će mu omogućiti da pređe razdaljinu od oko 400 kilometara.

Upotrebom sistema za punjenje od 800 volti, sistem će dopuniti kapacitet baterije do solidnih 80 % za samo 20 minuta. Po pitanju dizajna, e-tron GT koncept jedan je od najlepših Audi automobila koji su skorije lansirani.

Njegov prednji deo izgleda oštro i agresivno zahvaljujući tankim farovima i velikoj rešetci hladnjaka, dok je zadnji deo dobio fastback dizajn, akcentovan velikim pozicionim svetlima. Drugi ekološki nastrojeni kredencijali koje ovaj model ima su tapacirunzi od sintetičke kože, zajedno sa postavom od mikrofibera, dok su patosnice i drugi obloženi delovi kreirani od reciklirane ribarske reže. Audi e-tron GT koncept će ući u proizvodnju do 2020.godine.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group