Audi e-tron GT


Audi je predstavio najnoviji futuristički koncept koji će na tržište stići 2020. godine...

Kada govorimo o nemačkim vozilima koja će najverovatnije promeniti automobilsku industriju, onda je Audi definitivno jedan od onih automobila na koje prvo pomislimo. Audi se trudi da u budućnosti proizvodi automobile koji su bezbedni za okolinu i koji ne troše skupa fosilna goriva. Posle mnogobrojnih elektro modela, Audi je sada najavio i najnoviji Elektro GT model koji zaista izgleda fantastično.

Ovaj automobil je zapravo unapređena verzija novog A7 modela, samo je električnog pogona i poseduje daleko agresivniju karoseriju. Automobil je dugačak 4.93 metara, a širok 1.96 metara, što znači da je ovo auto većih dimenzija koji će pružiti dosta mesta putnicima.

Ovo vozilo rođeno je kolaboracijom Audi i Porsche kompanija koje su ujedinile svoje tehnologije i resurse i tako kreirali „čist“ automobil koji će sačuvati planetu. E-tron će moći sa jednim punjenjem baterije da pređe preko 400 km, što je prilično velika kilometraža i obezbediće svima da stignu i na udaljene destinacije.

Iako ga pokreće električni motor, ovaj auto je u stanju da pobedi i najbrže automobile u njegovoj klasi. Audi se jasno potrudio da pokaže svim da je ovde reč o vozilu koje ima munjevite performanse, a agresivna karoserija to jasno simboliše. Njegov motor razvija snagu od 434 kw, odnosno 590 konjskih snaga, što mu omogućava da brzinu od 0 do 100 km/h postigne za 3.5 sekundi, dok mu je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h.

Iz Audija kažu da će ovaj koncept biti do 2020. godine u prodaji i da će biti proizveden u velikom broju, ako bi što više vozača dobilo šansu da vozi ekološki bezbedan auto.

Cena još uvek nije poznata, ali pretpostavljamo da se radi o prilično velikoj sumi.

Foto:Cnet

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group