Aston Martin Vision 8 za svetliju budućnost

Sa Endijem Palmerom na kormilu, Aston Martin je na pragu potpuno novog poglavljla u svojoj brilijantnoj istoriji...

Ciljajući ne samo ka takmičenju sa mnogo ekskluzivnijim brendovima, kompanija se trudi da preuzme ulogu predvodnika u segmentu performansi.

Ne postoji bolji primer ove nedavno usvojene filozofije od modela Aston Martin AM-RB 001, hibridnog hiperautomobila koji je Aston Martin upravo razvio za kompaniju Red Bull. Nastojeći da redefiniše sve što je moguće vezano za ulične automobile, 001 bi verovatno mogao da postane McLaren F1 svoje epohe koja će neminovno nastupiti u bliskoj budućnosti.

Nakon što automobil stupi na tržište kasnije ove decenije, Aston Martin planira još jedan model superautomobila srednjeg motora koji će ga pratiti. Iako niko ne zna kako će ovaj automobil zapravo izgledati, dizajner Kostas Popoulidis je zamislio superautomobil budućnosti koji stiže iz Britanije i nazvao ga je Vision 8, viđen kao V8 Vantage sledeće generacije.

Generalno govoreći, Vision 8 ne poseduje nikakve oznake vezane za dizajn proizvođača Aston Martin. Jedina stavka koja upada u oči jeste prednja maska hladnjaka koja poseduje sličan, mada mnogo više ugaoni, dizajn, dok su uvoji na haubi preuzeli inspiraciju od onih sa modela DB11. Na zadnjem delu se takođe nalaze i LED štop svetla koja izgledaju kao ona na Aston Martin koncept modelu automobila za 2025. godinu.

Ostale dizajnerske karakteristike Popoulidisove kreacije predstavljaju zakrivljeno vetrobransko staklo koje se smisleno spaja sa bočnim prozorima, neobično oblikovani farovi i potpuni nedostatak zadnjeg prozora.

Da li će budućnost kompanije Aston Martin izgledati makar približno ovom automobilu, ne možemo sa sigurnošću tvrditi, ali, u slučaju da tako bude, verovatno nećete čuti nikoga kako se žali.

N.Đ.

  • Ključne reči:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group