Aston Martin radi na svom prvom terencu

Više slika

Više slika

Britanski brend Aston Martin, konačno nam je omogućio da po prvi put vidimo dugo-očekivani terenski model, otkrivanjem seta fotografija prototipa u njegovoj ranoj fazi, zajedno sa potvrdom njegovog zvaničnog imena…

Ovaj model će se zvati Aston Martin DBX. Britanski proizvođač vrhunskih automobila će po svemu sudeći debitovati sa proizvodnom varijantom ovog modela u poslednjem delu sledeće godine, što nam dalje govori da će to biti automobil za 2020. DBX će biti konstruisan u fabrici ovog brenda u Ujedinjenom Kraljevstvu, a verujemo da će proizvodnja otpočeti sredinom iduće godine.

Kada se radi o dizajnu, maska prototipa po svemu sudeći je pozajmila dizajnerske detalje sportskog modela ulaznog opsega ovog brenda, legendarnog Aston Martin Vantage. Dok mali farovi i velika rešetka izgledaju dobro na Vantage modelu, DBX ih baš i nije prihvatio na najbolji način.

Kamuflažna liverija crne i žute boje prototipa krije najveći deo važnih dizajnerskih elemenata eksterijera, ali nam ipak daje neku ideju njegovog celokupnog dizajna. Integrisani spojler je verovatno jedan od najgorih detalja sa kojima smo se do sada u njegovom slučaju susreli.

Ipak, možda će DBX izgledati bolje kada se kamuflaža skine i predstavi nam pravi model. Verovatno imamo priliku da vidimo zaista rani prototip ovog luksuznog krosovera, što znači da on već sada može da izgleda sasvim drugačije. Slike DBX koje vidite u galeriji snimane u na velškom reliju, gde je ovaj model testiran zarad isprobavanja njegovih terenskih sposobnosti.

Proizvođač automobila Aston Martin planira da testira svoj novi model i u drugim okruženjima, gde se očekuje da prođe sa najboljim ocenama zbog moćnog pogona i vešanja, ali u vezi tačnih specifikacija novog modela moramo još malo sačekati kako bismo ih saznali.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group